Affaldssorteringssystem Flower, den fleksibel løsning til affaldssortering i køkken

Historie

 

En kold aften i december 2010 tonede nyhederne frem med et indslag om, at miljøministeren ikke sorterer sit affald. Nogle journalister har rodet igennem ministerens affald og farlige batterier blandet med madrester landede foran den danske befolkning serveret ved aftensmaden. Designeren Irina Las har overvejet om ministeren måske manglede noget at sortere sit affald i. ”Jeg kan da sagtens designer noget, der kan hjælpe ministeren”, tænkte designeren. The rest is Flower!

 

 

 

Målet fra starten var at give forbrugeren et produkt, der er nemt at bruge, der kan placeres på den vante plads på indersiden af køkkenskabet og der ikke kræver ret meget plads. Produktets æstetik er en bonus til de mange praktiske fordele.

Vi har skåret alt overflødige af. Tilbage står bærende metaltråd, der også støtter posen forneden. Kæmpe bonus er at standart 3 delt affaldssorteringssystem rummer mellem 29  - 60 l affald

Affaldsstativ & affaldssorteringssystem Flower designet af Irina Las. Mest fleksibel løsning til køkken

Med venlig hilsen, Irina Las


Nyskabende design

 

Flower et enkelt affaldssorteringssystem, der passer til alle køkkener. Det unikke er at et affaldsstativ i affaldssorteringssystem Flower stort set ikke vejer noget og har ingen væg. Væk også er den firkantede form, der er meget pladskrævende. Det betyder, at du selv bestemmer mængden af affald. Vælger du en større pose, kan du sortere meget. Du kan bruge 30 liters poser til både de store og de små affaldsstativer i dit køkken. For at sætte posen fast, binder du bare en knude, der gør posens åbning mindre end moduls åbning. Der er dog også vedlagt en klemme, således at posen også kan fastgøres med den. Når posen er placeret korrekt sidder den meget stabilt. Men da Flower både har en bund, der understøtter posen sidder den stabilt og selve affaldsstativets design har indad bøjning, der sikrer posen stabilitet. Du kan også sikre posen nemt forneden. Læs her hvordan.

 

Du skal ikke bukke dig ned for at nå Flower, da Flower kan hænge på indersiden af dit køkkenskab eller der, hvor det passer dig. Affaldssorteringssystem Flower kræver ikke meget plads. Det mindste modul kræver kun 14 cm bredde og ca. 36 cm i højde. Flower er det miljørigtige og fremtidssikrede valg. Vi skal sortere mere og mere i mindre og mindre enheder, og her er affaldssorteringssystem Flower den perfekte løsning. 

Historien bag Flower: 

Jeg hedder Irina Las og har siden min ungdom har været bevist om miljø og forurening.

Det tog mig 2 år fra 2010 til 2012 at nå frem til en prototype af Flower, venligst sponsoreret af Vestforbrænding. Jeg har også siden begyndelsen jævnligt konsulteret Miljøstyrelsen og andre eksperter, for at være sikker på, at jeg bevæger mig i den rigtige retning: At skabe et fleksibelt og mindre system til affaldssortering.

Lige fra begyndelsen var jeg sikker på formen, der ligner blomstens blader og som kan presses sammen på den snævre plads under vasken. Det er de små detaljer, der har kostet mange søvnløse nætter.

I årerne 2013 og 2014 præsenterede jeg mit projekt for forskellige investorer i håb for at få nogle penge til at igangsætte produktionen. "Sorterer man affald i Danmark?" spurgte en af mulige investorer mig til et møde. "Nej, Irina, du får ingenting, fordi du kommer til at sælge 10 stk og sidder konkurs med resten" fik jeg at vide et anden sted. "Danmark kommer ikke til at sortere, det har vi prøvet og det gik ikke". Det fik jeg at vide i Århus.

Derfor gik 2015 og 2016 med at finde pålidige leverandører og tjene penge. Det første leverandør måtte jeg skifte ud efter de efter af 9 måneders samarbejde kun kunne levere en side (venstre) af de to symmetriske moduler.

Nu har Flower været på markedet i 4 år og det næste parti af Flower affaldsstativer er ankommet. Det er jeg mega stolt af. 

Sådan er det at være iværksætter, svarer jeg, når jeg bliver spurgt om hvorfor dele af teksten på min webshop er på engelsk. Fordi den webshop udbyder har en 100% sikker betalingsløsning og er den billigste man kan få. Og ja, jeg har selv lavet webshoppen. 

Du kan læse mere her eller hele historie på affaldssorteringssystemflower.com.

designer Irina Las, 8.03. 2020